Ало, Космос! Говори България! На 26-ти юли 2021 година България ще осъществи видеоконферентна връзка на

...
Ало, Космос! Говори България!
На 26-ти юли 2021 година България ще осъществи видеоконферентна връзка на
Коментари Харесай

Ало, Космос! Говори България!

Ало, Космос! Говори България!

На  26-ти юли 2021  година  България ще реализира видеоконферентна връзка  онлайн с Международната галактическа станция . Това ще бъде неповторима опция за възпитаници от цялата страна и Европа да зададат своите въпроси непосредствено към астронавти от НАСА и ЕКА (имената предстоят да бъдат обявени). Това историческо включване ще бъде кулминационната точка на еднодневното събитие „ Ало, Космос! Говори България! “, което ще бъде предшествано от конкурс за набиране на въпроси от възпитаници на възраст сред 6 и 19г.

Повече от 30 приети български Неправителствени организации и институции, профилирани в точните науки (STEM) и галактическите проучвания, ще си партнира с Посолството на Съединени американски щати в София като хазаин на тази забележителна демонстрация. В чест на своя 30-ти празник, Атлантическият клуб в България ще координира самодейността.

Целта на плана е да се разпали въображението на актуалната юноша, вдъхновявайки ги да насочат фантазиите си оттатък земната орбита към Луната, Венера, Марс и оттатък, като по този метод позволявайки на България, също и посредством разширено съдействие със Съединени американски щати в региона на STEM,  да изпрати трети астронавт в Космоса.

Повече информация  може да намерите.

4 английски сериала от предишното

Източник: София Тех Парк

Ало, Космос! Говори България!

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР